2009. szeptember 27., vasárnap

Bízzunk a legnagyobb orvosban

Áldás, békesség!

Az előző alkalommal arról beszélgettünk, hogy bátran kérhetünk, zörgethetünk, hiszen Jézus megadja szívünk kéréseit, ha az Isten akarata is. A Bibliából azt is megtudhatjuk, hogy ha bíznunk Benne, hitünk még erősebb lesz.
Volt egy város: Kapernaum, a Galileai tenger északi partján – emlékeztek, már jártunk erre képzeletben, amikor a tanítványok itt halásztak, vagy amikor a barátai elhozták a beteget Jézushoz, hogy gyógyítsa meg. Ezúttal egy római századossal találkozott, aki elmondta neki, milyen beteg a szolgája. Jézus nyomban elindult volna, hogy meggyógyítsa a szenvedőt, de a katona így szólt: „Uram nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj és meggyógyul a szolgám.” Annyira bízott Jézusban, hogy hitte, neki csak egy szavába kerül, s már vége is a bajnak. Jézust meglepte ez a nagy hit: „Legyen hited szerint” – szólt a rómaihoz, és haza küldte. A szolga még abban az órában meggyógyult.
Biztos ti is voltatok már betegek. Ilyenkor mindenki segíteni szeretne. Édesanya hívja az orvost, apa a munkahelyéről aggódva telefonál, a nagymama etetné, itatná a kis beteget. Még az oviból is érdeklődnek, mikor mész újra közéjük. Mindenki teszi a dolgát, még te is: nyugodtan fekszel, ha a doktor néni vagy bácsi arra kér, beveszed a gyógyszert, még ha rossz is, lenyeled a kanalas orvosságot, pedig legszívesebben kiköpnéd.
De ne feledjünk el Istenhez fordulni, és Jézus nevében kérni, legyen velünk a bajban, betegségben, így még könnyebb legyőzni a kórt. Bízzunk a legnagyobb orvosban, aki soha nem feledkezik el rólunk.


Rejtvény
Köszönöm a sok szép rajzot. Örültem a kürtök, lantok, hárfák képének, a szebbnél szebb doboknak, citeráknak, fuvoláknak. Remélem, ti is énekeltetek, körtáncot jártatok és összeütöttetek csengő, zengő cintányért.
Kapernaumban más csodákat is tett Jézus, hallottatok Jariusról és a kislányáról?

Olvasnivaló

A betegségnek sokszor lelki okai vannak, amiből sokszor legalább olyan nehéz kigyógyulni, mint a testi bajokból. Marék Veronika Boribonjának mind testi, mind lelki betegséggel meg kell küzdenie. A Boribon beteg című lapozóban a kismackót ledönti a lábáról az infulenza, Annipanni gyógyítgatja, játszik vele, orvoshoz viszi, végül meggyógyul Boribon, mehetnek kirándulni. Boribon és a hét lufiban Annipani előbb lufikkal próbálja felderíteni a rossz idő miatt szomorú Boribont, később a szép, színes lufik elvesztését veszi szívére a játék mackó. Mindkét történet alkalmas a kisgyermekek empátiájának növelésére: együtt szomorkodhatnak, örülhetnek Boribonnal, Annipannitól pedig a gondoskodás és a vigasztalás művészetét leshetik el.

Gyerekek mondták
Egyik édesanya mesélte: Kisfiam nem lehetett több három évesnél, mikor nagy fájdalomra ébredt. A füléhez kapkodott, így rohantunk az ügyeletre. Egy fiatal orvos vizsgálta, kevés tapasztalattal, de nagy szeretettel. Nem úsztuk meg a fülszúrást, de jól esett, ahogy vigasztalgatta, simogatta a síró gyereket, még matricát is adott neki. Miután kijöttünk a rendelőből Lackó felnőttesen rám nézett és így szólt: „Te, anya, ez olyan Istenszerű doktor bácsi volt.” Lackó már felnőtt, de a családban gyakran használjuk a gyermekkori kifejezést. Kívánok mindenkinek sok Istenszerű embert a környezetében.

Betegségben is bátran forduljatok az Úrhoz: Beteg vagyok Jézusom, ágyban fekszem, nem mehetek oviba. Nem játszhatom a többiekkel és lázas is vagyok. Köszönöm, hogy annyian akarnak segíteni, ápolnak engem. Kérlek, adj nekem türelmet, és gyógyíts meg Úr Jézus! Ámen

Kata néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése