2009. június 14., vasárnap

Tanévzáró

Kedves Óvodások! Áldás, békesség! 

Véget ért a tanév, véget érnek a mi találkozásaink is. Jó volt veletek beszélgetni, így az újság hasábjain keresztül. Örültem minden imádságnak, rajznak, kedves mondásnak. Remélem a szülők, nagyszülők is megszerették rovatunkat, és hétről hétre beszélgettek a gyerekekkel az írottakról. Köszönöm a bíztató szavakat, a támogatást, szeretetet. Sok óvó néni, hitoktató jelezte, segítségére volt a heti anyag munkájában, szolgálatában. Szeptemberben újra találkozunk, és folytatjuk a közös kalandozást a Biblia világában. 

Kedves óvodások gyűjtsétek a nyári élményeket, a különleges kavicsokat, csillogó kagylókat: képeket, játékokat készíthettek belőlük, emlékeztetni fognak benneteket a szép, meleg nyári napokra. Játszatok, szaladgáljatok sokat! Figyeljétek meg a csillagokat, hallgassátok, hogy muzsikál a tücsök egy csendes nyári estén. Segítsetek a katicáknak kimenekülni a Balaton vízéből, figyeljétek meg a békák kuruttyolását a vízparton. Ha ügyesek vagytok, nádból sípot is faraghattok egy felnőtt segítségével. 
Nagy forróságban a hűvös szobába bújva újra felfedezhetitek a rég nem nézegetett könyveket, előkerülhetnek rég elfeledett játékok, fűzhettek gyöngyöt, és lerajzolhatjátok, ami veletek történt. 

Osszátok meg velem élményeiteket, küldjetek fényképeket merre jártatok, mit láttatok! 

Áldott, szép nyarat, és jó pihenést kívánok mindenkinek. Ha nyaraltok, keressétek meg a helyi református templomot, nézzétek meg, hogyan dicsérik Istent, milyen énekeket ismernek a gyerekek, imádkozzatok együtt gyülekezettel. 

Olvasnivaló 

Az olvasnivaló rovatban olyan új és régebbi könyveket (néha még hallgatnivalót is) ajánlottunk, amelyeket olvasgatva, böngészgetve felnőtt és gyermek közösségre lelhet: együtt kalandozhatnak a mesék gazdag birodalmában, együtt fedezhetnek fel újra már ismert és izgalommal még ismeretlen mesehősöket. A mesélést sosem késő elkezdeni, bíztatok mindenkit: meséljenek bátran könyvből, fejből történeteket a kisgyerekeknek, mondókázzanak velük, tanítsunk verseket nekik – nyáron is! 

Gyerekek mondták 

Anti egy cicát talált a játszótéren, a pici macska keservesen nyávogott. Hívott, nézzem meg, mi lehet a baja. A csepp jószág láthatólag félt, éhes volt, talán elcsavargott mamájától. Mondtam is Antinak, aki szeret elszaladni tőlem: „Látod kisfiam így jár, aki elmegy a mamájától. Egyedül marad, nincs, aki etesse, vigyázzon rá.” Anti, okos kisfiú, tudta mit akarok neki mondani. Hamiskásan rám nézett, és így szólt: „Te anya vagy, és nem macska, én meg kisfiú, és nem eszem egereket csak ember ételt.” Majd elfutott és visszaszólt: „Ja, Isten meg úgyis vigyáz rám.” 

Ezt az imádságot egy nagymama küldte nekem, ti is elmondhatjátok mindennap: 

Reggel mikor felébredek, hálát adok Uram Neked. Köszönöm, hogy megtartottál, álmomban is rám vigyáztál. Köszönöm a szép új napot, és az összes jó barátot. Őrizd ma is családomat, adj örömet, s áldásodat. Ámen 

Kata néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése