2009. május 24., vasárnap

Mennybe felméne...

Kedves Óvodások! Áldás, békesség! 



Csoda történt! Húsvét után a negyvenedik napon az Olajfák hegyén, Jézus együtt volt tanítványaival, beszélt hozzájuk, ők figyelmesen hallgatták. Ígérte nekik a Szentlélek eljövetelét, és mondta, hogy hamarosan mindenhol beszélni fognak Róla, még a föld végső határán is. Eközben Jézus lassan felemelkedett az égbe, és eltűnt egy felhő mögött. Mindenki ámulva nézte. Ekkor két fehér ruhás férfi állt meg mellettük, akik arról beszéltek, hogy Jézus felemeltetett a mennybe, ám egyszer ugyanígy vissza is jön majd. 

Gondoljatok bele, mennyi furcsa, ijesztő, váratlan, örömteli dolog történt a tanítványokkal. Most is, hogy doboghatott a szívük! Mikor Jézus és a férfiak eltűntek a szemük elől, ők visszatértek Jeruzsálembe, felmentek az emeleti szobájukba, és arról beszélgettek, mi is történt az imént. Majd mindnyájan imádkoztak, egy szívvel, egy akarattal, kitartóan. 


Rejtvény 

Tudjátok-e, a hét melyik napján történt ez a csodás esemény? Hogy nevezzük ezt a napot? 
Köszönöm az igrici óvodások szép Zákeus rajzait, mindig öröm, ha elkülditek munkáitokat. Remélem, örömet szerzünk a szép jutalomkönyvvel. 

Tovább ismerkedünk 

Izgalmas időszak következik, hamarosan kinyitjuk a harmadik aranyalmát. Ugye, emlékeztek még a mondókára? Ha igen, mondjátok el gyorsan, ha nem, vegyétek elő a szeptember elsejei számot, ott megtaláljátok. 
Tudjátok-e, mi a neve a mai vasárnapnak? Úgy hívjuk Váróvasárnap. S vajon mit várunk? Bizony, a harmadik aranyalma ünnepét. Képzeljétek, régen ezen a héten a gyerekek és a fiatalok kitakarították a templomot, minden porszemet eltüntettek, hogy az ünnepen ne csak a lelkük, hanem Isten háza is ragyogjon. Talán ti is tehettek valamit ezen a héten! Ha a templomot nem is tudjátok „kifényesíteni”, az oviban vagy otthon nagy rendet rakhattok, így várva harmadik nagy ünnepünkre. 

Olvasnivaló 

Sokunk kedves gyermekkori élménye Zelk Zoltán A három nyúl című verses meséje, melyet most Reich Károly rajzaival leporellóformában is kézbe vehetünk, és mesélhetjük gyermekeinknek a ravaszdi nyuszik és a hiszékeny szarka, róka, farkas, medve, vadász történetét. 

Gyerekek mondták 

Pünkösdre készülve az egyik hittanórán próbáltam megértetni a gyerekekkel mi is az a Szentlélek, mi a Szentháromság. Még be sem fejezhettem a mondatot az egyik kislány így szólt: „Ja, olyan, mint anya kávéja, három az egyben.” 

Ma így imádkozzunk: 

Jézusunk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy, hogy soha nem hagysz minket egyedül. Köszönjük, hogy játszhatunk, vannak barátaink, szüleink. Köszönjük a szép tavaszi napokat, a virágokat, a napot, az esőt. Körülöttünk örvendeznek a madárkák, a kis állatok, mi is örülünk a tavasznak, sok szép ajándékodnak. Ámen. 

Kata néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése