2009. május 17., vasárnap

Csodás gyógyulás

Kedves Óvodások! Áldás, békesség! 

Jézus betegeket is gyógyított. Sánták, bénák, vakok, leprások mentek hozzá, hogy segítsen rajtuk. Egyszer egy járni nem tudó embert vittek a barátai Jézushoz, de olyan sokan akarták hallani a Mestert, hogy ők már nem fértek be a házba. Tudjátok, mit tettek erre a barátok? Felmásztak a tetőre, megbontották, és kötélen eresztették le a beteg embert Jézus elé. 
Nagy dolog, ha ilyen társai vannak valakinek. De még nagyobb az, hogy Jézusban bízva cselekedtek így. 
Amikor a beteg ágya a szobába érkezett, mindenki Jézusra és rá figyelt. Vajon mi történik most? Őt is meg tudja vajon Jézus gyógyítani? Így történt! Először megbocsátotta a béna bűneit, örült az ő és barátai nagy hitének, majd mindenki füle hallatára így szólt: „…kelj fel, fogd az ágyadat, és menj haza!” És ekkor valóban megtörtént, amit addig még senki nem látott. Az, aki csak ágyban tudott feküdni, nem tudott menni, felkelni, a saját lábára állt, s az ott lévők szeme láttára fogta az ágyát, és kiment a házból. 
Az emberek csak ámultak, örültek és dicsőítették Jézust. „Ilyet még soha nem láttunk!” – mondták. 
Örülök, hogy volt, aki tudta Máté, Márk és János evangélista is írt a tengeri viharról. A hittanosok rajzait kitettem az iskolai terem falára, mindenki ámulva nézte a szép munkákat. Most is rajzoljatok bátran, kérem a szülőket, óvó néniket bíztassák a kicsinyeket, és az elkészült műveket küldjék el a szerkesztőségbe. 

Tovább ismerkedünk 

Remélem nektek is vannak barátaitok. Ugye, milyen jó velük lenni, játszani, beszélgetni, nevetni. Aki közel áll hozzánk, azzal élvezzük az együtt töltött időt. Van, aki a barátjánál alhat, meghívjátok egymást a születésnapotokra, ünnepekkor ajándékot készítetek egymásnak. Jó érzés, ha számíthatunk valakire, ha szeret bennünket valaki. Azt szokták mondani az igazi barátot a bajban ismerjük meg. Látjátok, a szegény bénát is a baráti vittek Jézushoz. Ma már sok dolog másként van. Gyakran csak telefonon, interneten beszélgetünk egymással, de az, hogy a barátunk velünk érez, segít, ha bajban vagyunk, nem változott. Ti is örültök, ha érdeklődnek felőletek, amikor betegek vagytok, telefonálnak nektek, esetleg meg is látogatnak benneteket. Ti se mulasszátok el, hogy gondoljatok arra, aki kedves nektek, segítsetek neki, ha nem tud valamit, készítsetek apró ajándékot, ha beteg. Fontos, hogy érte is imádkozzatok. 

Olvasnivaló 

Nemrég újra kiadták a Sün, akit meg lehetett simogatni című mesekönyvet. A kedves állatmesék csetlő-botló hőseit hamar szívükbe zárják a gyerekek, a történetek tiszta, emberi tanulságai (önfeláldozásról, szeretetről, barátságról) pedig segíthetnek eligazodni a kapcsolatok útvesztőiben. 

Gyerekek mondták 

Az óvodában nagy barátságok születnek, vannak, amik túlélik a veszekedéseket, verekedéseket is. Öcsi és Csabi a legjobb barátok, ha csak tehetik, együtt vannak. Nagy vágyuk volt, hogy egymásnál alhassanak. Öcsi anyukája beadta a derekát, nagy volt az öröm. Mikor hétfőn megérkezett, kérdeztem milyen volt Csabinál. Öcsike, aki nagyon anyás, ezt mondta: „Nagyon jó volt, csak az volt a baj, hogy este anya nem jött értem.” 

Most egyik hittanosom imádságát küldöm el nektek, Ágika elsős, tőle kaptam ezt a fohászt, amit saját maga írt: 

„Kedves Isten, köszönöm, hogy van anyukám, apukám és tesóim. Van barátom Bogi, és ő szeret engem. Meg a tanító néni, meg Kata néni, meg a portás bácsi. Te is szeretsz, tudom, és én is szeretlek.” Ámen. 

Kata néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése