2009. április 12., vasárnap

Feltámadás


Kedves Óvodások! Áldás, békesség! 

Kinyitottuk a második aranyalmát, Húsvétvasárnap van. Jézus sokat szenvedett mielőtt az Úr magához vette. Szomorú volt mindenki, aki Vele járt, aki tudta, Isten fia ő, a Megváltó. 
Azon a régi vasárnap reggelen az asszonyok – mindkettejük neve Mária volt – szomorúan mentek a sír felé. Egy hatalmas kő mögött feküdt Jézus. Mikor odaértek látták, a kő nincs ott. Mi történt? Ki hengerítette el a hatalmas sziklát? Megijedtek, de odalépett hozzájuk egy angyal: „Ne féljetek!” – mondta nekik. „Jézus ismét közöttünk van, feltámadt, él.” A két Mária nagy örömmel futott, hogy elmondják a csodálatos hírt a tanítványoknak. 
Tudjátok-e ki jött szembe velük? Jézus! „Legyetek üdvözölve!” – köszöntötte őket. Az asszonyok boldogok voltak, hogy láthatták Őt. A mi életünk legszebb napja is az, mikor találkozhatunk a feltámadt Jézussal, érezhetjük szeretetét. 


Rejtvény 

Tudjátok-e, hogyan nézett ki az angyal? Rajzoljátok le nekem, amint magdalai Máriával és a másik Máriával beszél. 

Tovább ismerkedünk 

Húsvétvasárnap még a nap is máshogy süt, a madarak szebben csicseregnek, a harangok vidámabban zúgnak, a víg ének messzebbre száll. A mi gyülekezetünkben szokás Húsvét hajnalán, még mielőtt a Nap előbukkan, mikor mások még az igazak álmát alusszák, felmenni a Gellért-hegyre. Bármilyen idő legyen kicsik és nagyok gyülekeznek, mindenki hoz magával gyertyát, vagy egy szál virágot. Ilyenkor énekelünk, imádkozunk, örülünk egymásnak és közösen várjuk a napfelkeltét. Mikor meglátjuk a Napot, így köszöntjük egymást: „Jézus feltámadt! Valóban feltámadt!” 

Látott már valaki közületek ilyen szépséges természeti tüneményt? Kérjétek meg szüleiteket, egyszer keljetek fel hajnalban, hogy megfigyelhessétek, a Napot, amint előbújik és beragyogja a tájat. 

Olvasnivaló 

A legősibb mesék az élet dolgairól szólnak: születésről, elmúlásról, a boldogság kereséséről; vigaszt nyújtanak, eligazítanak minket a világban, persze csak akkor, ha elég nyitottak vagyunk, és ha jól értjük őket. A Mesék az élet csodáiról című meseválogatás tartalmilag és formailag is igényes (Boldizsár Ildikó válogatta, Takács Mari tervezte és illusztrálta a könyvet), négy fejezetbe rendezett meséi rólunk, (felnőtt) meseolvasókról szólnak, hiszen ki ne került volna már olyan helyzetbe, amikor bátorságára vagy az eszére volt szüksége, és azt gondolom mindannyian voltunk már szerelmesek… Persze vannak azért olyan mesék is a kötetben, amelyeket olvasva felnőtt és gyermek közösen izgulhat vagy akár kacaghat a hős kalandjain. 

Egy ének néhány sorát küldöm ma nektek, ha tudjátok a dallamot, énekeljetek bátran. 

Kicsiny kis fényemmel, világítani a fogok, áldom őt minden nap és mindenkor. Így teszek, míg Jézus jön, világítani fogok, áldom őt minden nap és mindenkor.  Ámen 

Kata néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése